Logo Kinepraktijk Meireleire
kinepraktijkmeireleire
 
       
wie zijn wij? Contact Kinesitherapie Kinetec Pedicure Links

Contact

 

 

Endermologie

Endermologie Kinepraktijk Meireleire

Endermologie is een behandelingsmethode voor de huid en onderhuids bindweefsel, waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. Endermologie wordt toegepast door een (fysio)therapeut, die een opleiding tot endermoloog heeft gedaan. Doelen zijn o.a. het behandelen van sinaasappelhuid (cellulitis), vetophopingen die "vast" zitten en de voor- en nazorg bij liposuctie in een kliniek.

 

Het ontstaan van endermologie

Endermologie Kinepraktijk Meireleire

Het begon allemaal in Frankrijk, toen de Franse ingenieur Louis Paul Guitay een apparaat ontwikkelde in 1985 om verkleefde brandwonden te kunnen behandelen. Daarbij werd ontdekt dat de huid gladder en steviger werd en ook dat onregelmatigheden minder zichtbaar werden.
Sindsdien heeft de ontwikkeling van het apparaat een grote vlucht genomen. Na het land van oorsprong werd de methode vanaf 1994 met groot succes in de Verenigde Staten toegepast en sinds 1997 ook in België, met name door klinieken voor plastische chirurgie. Op dit moment kan men ongeveer in tachtig landen met Endermologie behandeld worden.

 

Zo werkt de techniek


Met de behandelkop wordt de huid via zuiging omhooggehaald en op- en afgerold, waardoor weefselblokkades worden opgeheven.

Endermologie Kinepraktijk Meireleire

Endermologie Kinepraktijk Meireleire

De voortdurende beweging (rechts in het beeld) heft de weefselblokkade (links in het beeld) op.

 

En zo werkt het voor de huid


Deze manier van masseren zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels.
De bloed- en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden. Ook de vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt hierdoor verhoogd met als gevolg een huid die soepeler, steviger, gladder …en gezonder wordt!

 

Werkt het echt?


Wetenschappelijk onderzoek heeft het effect van het LPG apparaat aangetoond en de behandeling verder onderbouwd. D.w.z. wat men verder nog kan doen om het effect te verbeteren.
Op dit moment is endermologie de meest succesvolle behandeling voor cellulite. Juist omdat endermologie de weefselblokkades, het probleem bij cellulite, behandeld.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?


Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de mate waarin men last heeft en de doelstelling die men zichzelf stelt.
Praktijkervaring leert dat gemiddeld 18 behandelingen nodig zijn. Na 10 behandelingen begint men over het algemeen resultaat te zien.
Men begint met twee behandelingen per week. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is, zal een onderhoudsbehandeling van eenmaal per maand het bereikte resultaat onderhouden.
Voor de 10e behandeling is het niet wenselijk dat de serie onderbroken wordt.

 

Hoelang bestaat deze methode?


De methode bestaat al sinds 1986. Het begon allemaal in Frankrijk, toen de Franse ingenieur Louis Paul Guitay een toestel ontwikkelde om de verkleefde brandwonden van zijn dochter te kunnen behandelen. Daarbij werd ontdekt dat ook vetophopingen verdwenen. Sindsdien heeft de ontwikkeling van het toestel een grote vlucht genomen en wordt de methode inmiddels in 80 landen met succes toegepast.

 

Hoe verloopt een behandeling en doet het pijn?


Sterker nog, het is een heerlijke behandeling en mág zelfs geen pijn doen.
Het dragen van een lichaamsmaillot is verplicht. Dit is een soort nylon pak dat het gehele lichaam bedekt. Hierdoor is een betere geleiding van de behandelkop mogelijk. Bovendien is de behandeling door het dragen van het pak geheel hygiënisch.
De effectieve behandeltijd bedraagt 35 minuten.

 

Wat gebeurt er nog meer tijdens een behandeling?


Tijdens de behandeling worden de eet- en leefgewoonten verder doorgenomen en zo nodig advies gegeven. Eventueel kan verwijzing naar een diëtist aanbevolen worden. Ook wordt nagegaan hoe het gesteld is met lichaamsbeweging en kunnen doelgerichte oefeningen besproken worden.

 

Vervangt deze methode dieet en beweging?


Nee, het is geen vervanging van een dieet maar in sommige gevallen is dit naast Endermologie wel aan te raden. Beweging draagt altijd bij tot een beter resultaat en ook wordt aangeraden om 1 á 2 liter water te drinken teneinde een goede stofwisseling in stand te houden.

 

Hoe lang blijft het resultaat?


Dat is sterk afhankelijk van uw leefstijl. Maar ook de persoonlijke hormoonhuishouding speelt een belangrijke rol. Het resultaat kan dus duren van enkele maanden tot meerdere jaren. Om die reden wordt dan ook vaak besloten om onderhoudsbehandelingen te nemen. Dit varieert van eenmaal per maand tot eenmaal per kwartaal.

 

Kostprijs


45euro per behandeling (inclusief Maxuvibe trainingsprogramma)

 

 

 

 

info@kinepraktijkmeireleire.be - gasmeterstraat 41 - 9100 sint-niklaas - 03/776.93.23